JALKAPALLO VETOHARJOITUS

SCOMMESSE JALKAPALLO VETOHARJOITUS BETTER. PRONOSTICI JALKAPALLO VETOHARJOITUS

Jalkapallo vetoharjoitus caso jalkapallo vetoharjoitus cui una particolare tipologia di informazione non fosse corretta, Snaitech S. Unipersonale. GONZALO HIGUAIN, 24 GOAL 6,00 I trentasei goal dello scorso anno sono un traguardo lontano anni luce. Jalkapallo vetoharjoitus selezione delle partite pi giocate e jalkapallo vetoharjoitus pronostici calcio a nostro avviso migliori su cui scommettere. Champions League : Inter – Barcelona. … Pronostico Juventus-Sassuolo 01-12-19.

Liikkumistaidot: nopeutta ja havainnointia

00 Kenya 1: Wazito – Tusker segno 2 16. it, come meglio descritti al punto 2, a meno che non sia jalkapallo vetoharjoitus diversamente. Spagna Coppa italia primavera Primera : Real Valladolid – Real Sociedad. Se vuoi scoprire le tue vincite e verificare se i tuoi numeri sono quelli estratti, basta seguire Estrazioni del Lotto e archivio. Al momento traspare nitidamente l’idea che vi sia una grande favorita per la vittoria finale, ossia il Manchester City di Pep Guardiola, club eliminato lo scorso anno ai quarti di finale dal Tottenham. fastwebnet. Se decidi di puntare su tre o pi pronostici hai la possibilit jalkapallo vetoharjoitus giocare un sistema, scegliendo tra le diverse tipologie proposte da SNAI (variabili sulla base jalkapallo vetoharjoitus tipo e del numero delle giocate selezionate).

Ja myös nuorten menestys SM- kilpailuissa on petraantunut huikeasti ja nuorten maajoukkueisiin olemme saaneet lisää urheilijoita mukaan. Vuonna ja maajoukkueurheilijoita seuramme väreissä oli 3 urheilijaa, mutta viime kesänä sinivalkoisissa edustustehtävissä kilpaili menestyksellä jo seitsemän KUY: Myös SM-mitalistien määrä on kasvanut.

Vuonna seuramme urheilijat saavuttivat 19 SM-mitalia, kun viime kesän saalis oli 49 mitalisijaa. Huikea tason nosto on siis tapahtunut. Ja tästä menestyksestä voimme antaa kiitosta urheilijoidemme lisäksi myös harvalukuiselle, mutta laadukasta valmennustyötä tekevälle valmentajajoukollemme.

Valmentajien rekrytointi ja koulutus kunniaan. Tämän tason ylläpitäminen ja edelleen kehittäminen vaatii laajaa ja osaavaa valmentajaverkostoa, sekä ennen kaikkea yhteistyötä valmentajien kesken.

Kun pikaisesti laskeskelin, tuota edellisessä kappaleessa hehkutettua menestystä on ollut turvaamassa vain kourallinen valmentajia. Ja heistäkin kolmella on vain yksi seuramme urheilija valmennuksessaan. Toki joillakin urheilijoilla on tukenaan kaksikin valmentajaa, mutta siitä huolimatta menestyksemme on levännyt varsin harvan valmentajajoukon harteilla.

Ja vaikka en halua ikärasismia harrastaa, osa tuosta joukosta on jo lähestymässä eläkeikää tai on jo sen saavuttanutkin. No voihan tietysti ajatella, että silloinhan sitä on aikaa valmentaa….. Jos haluamme, että laadukas valmennustoiminta ja hyvä kilpailumenestys KUY: Valmentajaresurssin kasvattaminen mahdollistaa myös entistä paremman mahdollisuuden myös seuran sisällä lajiryhmävalmennukseen.

Joka kuitenkin nuorisovalmennusiän yläpäässä ja erityisesti jo maajoukkuetason urheilijoiden kanssa on ehdoton edellytys nousemiseen kansainväliselle tasolle. Harva huippu-urheilija enää treenaa harjoitusryhmissä, jossa samaan aikaan on usean eri lajin tai lajiryhmän urheilijoita samaan aikaan treenaamassa.

Varsinkaan sitä entistä enemmän painottuvaa lajiharjoittelua. Peruskuntoahan toki voi harjoitella useamman lajin harrastajien kanssa samassa ryhmässä. Toivon, että juuri alkaneena toimintavuotena uuden valmennuspäällikön johdolla seuramme valmennustoimikunta saa käyntiin kehittämistoimet, jolla kehittyvien urheilijoidemme valmennusta saadaan jalostumaan entistä vankemman ja osaavamman valmentajajoukon voimin.

Valmentajien kouluttaminen ja tiivis yhteistyö antaa varmasti seurallemme edellytykset kehittyä kohti toimintakäsikirjan visiota. Vakiinnuttaa paikka viiden parhaan seuran joukossa valtakunnallisesti.

Se takaa myös urheilijoille hyvät eväät menestykseen. Kommentoi kirjoitusta. Nyt kun olen lähes vuoden ollut vähemmän valmennuskiireinen, on ollut aikaa pohdiskella erilaisia asioita, niin valmennuksen vaiheilta, kuin myös monilta muilta elämän alueilta.

Viime kerran tekstissäni sivusin oman kilpaurheilijan urani alku- ja loppuvaihetta. Se keskivaihehan olikin lyhyt, kun loppuvaiheen saavutin jo alle kaksikymppisenä. Aloittelin silloin kilpauran loppuvaiheen aikoihin myös omaa valmentajan uraani, ja jos ynnäilen valmennusvuosia, joita on takanapäin, niin niitä kertyy jo lähes 40 vuotta.

Toki siellä vuosien varrella oli joku vaihe,jolloin olin myös hiukan vähemmän kiinni aktiivisessa valmennuksessa. Mutta kun työelämäni on täyttänyt myös liikunta, voi todeta, että jollain tavalla valmennuksessa tai ainakin liikunnan parissa on tullut oltua yli 40 vuotta.

Tästä nyt varmaan joku vetää johtopäätöksen ja kenties toivookin, että jatkossa en enää valmentaisi, vaan antaisin sen jo nuorempien ja kenties innokkaampien käsiin.

Mutta kyllä sitä paloa on taas välivuoden jälkeen sielussa tuntunut, ja olenkin antanut ymmärtää, että jossain määrin lisävastuuta olen valmis vastaanottamaan, jos siihen katsotaan olevan tarvetta. Ja olenhan jo jonkun seuramme yhteistreeninkin käynyt vetämässä, ja varmaan jatkoa sille seuraa lähipäivinä.

Oman valmentajan urani olen aikanaan aloittanut joukkuelajeista. Pesäpallo ja lentopallo olivat pelejä, joita nuoruusvuosina tuli pelailtuakin ihan kilpasarjoissa.

Ja molemmissa lajeissa toimin myös pelaamisen lisäksi valmentajana. Jossain vaiheessa sitten kysyntää tuli myös yleisurheilun puolelta, lähinnä kestävyysjuoksijoiden puolelta. Olinhan itsekin ollut lajissa sisällä koko juniorivuosieni ajan. Joukkuevalmennuksen haastavuus ja samalla kiehtovuus on siinä, että siinä täytyy kehittää urheilijaa yksilönä, ja samalla huolehtia siitä, että useat yksilöt pystyvät toimimaan saumattomasti joukkueena, josta saadaan mahdollisimman hyvä tulos ulos.

Ja kun on seurannut nykyisin joukkuelajien valmennusta ja eri valmentajien toimintaa, olen ollut havaitsevinani, että osa valmentajista painottaa entistä enemmän yksilöiden kehittämistä, ja rakentaa sitä kautta toimivan joukkueen.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö valmentautuminen joukkueena olisi tärkeä asia. Kun kuitenkin joukkueen tulos parhaimmillaan on paljon enemmän kuin sen yksilöiden summa.

Aiempina vuosina vallalla oli enemmän valmentautuminen joukkueen kehittämisen kautta, yksilön kehittäminen ei ehken ollut niin paljon painopisteenä. Oman näkemykseni mukaan nykyinen yksilön kautta joukkueeksi lienee parempi tapa toimia, mutta toki sekin täytyy muistaa, että samaan lopputulokseen voi päästä niin monella tavalla.

Ja tämä pätee hyvin monessa muussakin asiassa, kuin valmennuksessa. Yksilöurheilijan valmennuksessa, varmaan sekä valmentajan että urheilijan näkökulmasta on kiehtovaa ja palkitsevaa se, että urheilutulokseen ja sen laatuun vaikuttaa lähes pelkästään vain urheilijan oma suoritus ja onnistuminen.

Kilpailusuorituksessa ei pääse kenenkään joukkuekaverin siivellä menestykseen tai jos menestystä ei tule, kenenkään joukkuetoverin syyksi menestymättömyyttä ei voi sysätä. Silloin on syytä urheilijan ja valmentajan analysoida tekemisensä ja tekemättä jättämisensä tarkkaan. Toki onhan kamppailulajeissa kylläkin menestyksen tiellä mahdollisesti vielä kovempi vastus, joka voi omalla toiminnallaan tai taktisilla oivalluksillaan saada kanssakilpailijan huipputuloksen estettyä, joten menestys ei silloin ole pelkästään urheilijasta itsestään kiinni.

Kuudetta toimintavuottaan päättelevä kotiseurani KUY on haastavan tilanteen edessä. Nuorisourheilun puolella toimintoja on saatu kehitettyä varsin monipuoliseksi, ja uusia toimintamuotoja on käynnissä, joiden kautta seuraan saadaan jatkuvasti uutta urheiluväkeä, lapsia ja jo hieman varttuneempiakin.

Ja kun katsoo seuran valmennusurheilijoiden menestyksen kehitystä muutaman vuoden ajalta, on siinä tapahtunut valtava harppaus. Maajoukkueurheilijan tasolla on monta seuramme urheilijaa, ja SM-mitalistien määrä on vuosi vuodelta vaan kasvanut. Tämä asettaa seuran valmennustoiminnan erittäin suuren haasteen eteen.

Kuinka organisoida urheilijoiden valmennustoiminta niin, että kehitystä jo SM-tasolla olevien urheilijoiden kohdalla tapahtuisi edelleen.

Ja kun samaan aikaan nuorimmista ikäluokista varsinaisen nuorisovalmennuksen pariin tulee uusia lahjakkaita urheilijanalkuja, pitää heillekin taata jatkossa entistä laadukkaampi valmennus- ja harjoitteluympäristö.

Tehtävä ei ole helppo, vaan vaatii seuran valmennusväeltä todella hyvää suunnittelua ja organisointikykyä. Eikä tätä tehtävää helpota ainakaan päätoimisen valmennuspäällikön vaihtuminen vuoden vaihteessa.

Myös Keski-Uudenmaan alueen harjoittelupaikat varsinkin talviaikaan antavat oman haasteensa laadukkaan valmennustoiminnan järjestämiseksi. Kun valmennuksen pariin tulee entistä enemmän uusia urheilijanalkuja, on mielestäni seuramme aktiivivalmentajien määrää saatava lähivuosina rutkasti kasvatettua.

Ei näinkään ison seuran nuorisovalmennus voi olla vain muutaman valmentajan harteilla. Ja kun meitä jo kokeneita ja pitkään valmennustoiminnassa mukana olleita valmentajia on siinä joukossa joitakin, on se selvä tosiasia, että uusia valmentajia aktiiviseen valmennustoimintaan tarvitaan.

Jos seuramme urheilijanpolku toimii jo jollain tasolla, jopa hyvin, pitää myös valmentajan polulle saada uusia innokkaita valmentajia, jotta laadukas valmennustoiminta voi seurassamme jatkua, ja urheilullinen menestys myös kehittyä eteenpäin. Jos seuramme aikoo tavoitella edelleen toimintakäsikirjaan kirjattuja visiotaan ja keskeisiä päämääriään, on tämän asian kehittäminen yksi avainasioista.

Toki kehittämisen kohteita on varmasti monia muitakin, mutta ne lienevät sitten seuraavien blogini asioita….. Viime viikkoina ja päivinä on julkisuudessa keskusteltu ja kohistu nuoren Alisa Vainion huippusuorituksesta maratonilla.

Tai oikeammin hänen osallistumisoikeudettomuudestaan Rion olympiamaratonille. Vainiohan juoksi Kullervo-maratonilla parisen viikkoa sitten ensimmäisessä maratonjuoksussaan huippuajan 2. Harmikseen hänen ikänsä ei riitä osallistumiseen maratonjuoksuun olympialaisissa. Sen aivan selkeästi säännöt kieltävät.

Olympiamaratonille osallistuvan pitää täyttää vähintään 20 vuotta sinä vuonna, kun olympiamaratonin aikoo juosta. Aikansa julkisuudessa spekuloitiin, että pitäisikö hänelle anoa erivapautta osallistumiseen alaikäisenä.

Mielestäni SUL teki aivan oikean päätöksen, päättäessään, ettei erivapauksia lähdetä hakemaan. Hakemuksen läpimenon mahdollisuus on häviävän pieni.

Melkoisen kohun aiheutti myös SUL: Eihän Mäkelän kommentin sanavalinta todellakaan mennyt putkeen, ja sen moni muukin tulkitsi hiukan vähemmän kannustavaksi nuorta urheilijaa kohtaan.

Pienen heristävän sormen minä nostaisin myös asian käsittelystä median suuntaan. Tämän päivän uutisointi erinäisistä asioista on melko usein, jos ei aina, sensaatiohakuista.

Pienistäkin asioista nostetaan isoja otsikoita. En tarkoita, etteikö Alisa Vainion upea juoksu olisi ison otsikon arvoista, mutta sen jälkeisistä tapahtumista negatiiviseen sävyyn toitotettu uutisointi ei välttämättä ole itse nuoren urheilijan kehityksen kannalta paras mahdollinen tapa.

Se voi jättää jälkensä nuoren ihmisen sisimpään, ja tuoda myös turhia paineita jatkokehitykseen. Vainiohan on jo itsekin todennut, ettei taida enää lehdistölle mitään puhua…. Tässä yhteydessä voisin nostaa tekstiin myös hiukan alkutekstin aihetta liippaavan asian, jonka keskeisen sanoman kirjoitin jo väliotsakkeeseen.

Nuorena huipputulokset ja huippumenestys eivät ole mikään tae huippumenestykseen aikuisiällä. Mutta ei se ole myöskään vaatimus, jotta aikuisurheilijana voi menestyä kansainväliselläkin tasolla.

Läheskään kaikista nuorena kovia tuloksia tehneistä urheilijoista ei koskaan tule kansainvälistä huippu-urheilijaa, eikä edes kansallista kärkikaartia. Itsekin lukeudun tähän joukkoon. Ei se taannut mitään, että vuotiaana olin Suomen paras ja jopa Suomen ennätystuloksella.

Mutta en ole katkera, vaikken saavuttanutkaan kilpaurheilijana mitään suurta ja mahtavaa. En edes Kalevan Kisoihin asti päässyt kilpaurallani urheilijana. Selän ongelmat katkaisivat oman urani jo alle parikymppisenä.

Sittemmin vaivani diagnostoitiin selkärankareumaksi, jonka kanssa olen nyt reilut kolmekymmentä vuotta rinnakkaiseloa elänyt. Olen kuitenkin päässyt nauttimaan liikunnasta ja kilpaurheilusta koko ikäni. Liikunnan parissa olen päässyt tekemään työtä, ja valmentajana ollut mukana monessa ilonhetkessä.

Ja onhan kuntourheilijana tullut joitakin maratonejakin kierrettyä. Tosin reilua tuntia hitaammalla vauhdilla kuin jutun alkuosan tähti Alisa Vainio. Ja tällaisia esimerkkejä löytyy yleisurheilunkin parista vaikka kuinka paljon. Urheilussa on kuitenkin myös se maukas suola, että vaikka huippu-urheilun ura ei urkenisikaan, mielenkiintoisia ja haastavia sekä palkitsevia tehtäviä seuratoiminnasta löytyy varmasti ihan jokaiselle urheiluihmiselle.

Ja vastaavasti monesta nuorena ja aikuisurankin alkumetreillä vaatimattomia tuloksia urheilun saralla tehneestä voi sitten jossain vaiheessa putkahtaa se todellinen menestyjä. En ole varmaan ainut joka esimerkiksi luvun alussa hiihdon arvokisoja seuratessaan manasi Marja-Liisa Hämäläisen vaatimattomia suorituksia kilpaladuilla.

Mutta niin vaan hänestäkin tuli, kolminkertainen olympiavoittaja henkilökohtaisilla hiihtomatkoilla Sarajevossa vuonna Myöhemmin, tosin Kirvesnimen sukunimen siivittämänä olympiamitaleja tuli vielä lisää ja MM-kilpailuistakin kuusi henkilökohtaista mitalia. Ja lukuisat viestimitalit vielä päälle.

Vaikka nuorena saavuttaisikin kovia tuloksia, kannattaa valmentajien, urheilijoiden sekä myös urheilijoiden taustajoukkojen pitää harjoittelussaan ja tekemisissään maltti mukana. Oikotietä onneen tai kansainväliseen kilpamenestykseen yleisurheilussakaan ei ole olemassa.

Kansainvälinen menestys vaatii pitkäjänteisen työn, monipuolisen harjoittelun ja kaikkien oheisasioiden kunnossa olemisen. Ja sittenkään se huippumenestys ei ole varmaa. Aina uhkatekijöitä voi ilmaantua.

Tämä pätee niin odotuksiin, menestykseen kuin harjoitteluunkin. Ja vastaavasti malttia toivon myös sellaisille nuorille, jotka eivät vielä ole sitä SM-mitaliakaan palkintokaappiinsa saaneet.

Ei ehkä sitä haaveissa päällimmäisenä olevaa, mutta jotain kuitenkin. Tärkeintä ei ole voitto, vaan liikunnallinen elämäntapa. Siitä riittää onnea elämään, vielä näin vanhanakin.

Siitä onkin pieni tovi, kun edellisen kerran kirjoittelin tämän otsakkeen alla. Tällä hetkellä tuon otsikon sanoma lienee melko hyvin kohdillaan, koskapa vuoden olen ollut enemmänkin taustalla seuran aktiivivalmennuksesta. Eli kirjaimellisesti vain valmennuksen vaiheilla.

Toki oman tyttäreni Hannan valmennuksesta olen edelleen vastannut, mutta sekin on ollut enimmäkseen etävalmennusta reilun parinsadan kilometrin välimatkan takia. Tuo valmennussuhde on edelleen jatkumassa, ja etsinnässä Hannalle onkin sopiva sparraaja Jyväskylästä.

Enimmäkseen yksin treenaaminen ei varmasti ole pitemmän päälle hyvä ja optimaalista tuloskehitystä tukeva ratkaisu. Ryhmäharjoittelu , vaikkakin yksilölajista on kysymys, on sellainen asia, jota aikuisiän kynnyksellä ja huippu-urheilijoiden kohdalla ei ole varmasti riittävän hyvin hyödynnetty.

Nuorten valmentautuminenhan seuroissa, niin myös KUY: Ja niin pitää ollakin. Ja mitä lähemmäksi tullaan nuorten maajoukkuetasoa, sitä tärkeämpää olisi pystyä rakentamaan lajiryhmiä, joissa harjoittelun rakenne ja sisältö on lähellä toisiaan.

Perusharjoittelukaudelle vuotias heittäjä ja hyppääjä sekä juoksijakin voi hyvin harjoitella keskenään ja yhtä aikaa tiettyjä perusominaisuuksia. Mutta kun mennään enemmän lajin harjoitteluun, harjoitusryhmän pointti pitäisi olla jo enemmän vähintäänkin lajiryhmäkeskeinen.

Siinä vaiheessa, kun nuori lähtee opiskelemaan, monesti kotipaikkakunnaltaan pois, harjoitteluryhmän löytäminen ja hyvään ryhmään hakeutuminen voi olla se ratkaiseva tekijä, joka takaa kehittymisen ja menestymisen myös aikuisiässä.

Saman lajin tai ainakin lajiryhmän urheilijat voivat treeneissä olla hyvänä sparraajana toisilleen. Yksin esimerkiksi kovan tehoharjoituksen tekeminen saattaa ontua tehojen osalta, mutta jos harjoituskaveri t puuskuttavat rinnalla tai hiukan etuviistossa, omasta harjoitustehostakin saattaa helpommin saada riittävän kovan.

Toki on siinä riskinsä myös toiseen suuntaan. Seuramme urheilumenestys menneenä kilpailukautena on ollut seurahistorian paras. Maajoukkuetason urheilijoiden määrä on yksi mittari menestystä mitattaessa.

Menneenä kesänä peräti seitsemän urheilijaa puki Suomen sinivalkoisen edustusasun ylleen. Itsekin pääsin henkilökohtaisesti näkemään Tukholmassa, kuinka kunniakkaasti Ruotsi-ottelussa seuramme urheilijat Suomen edustusasussa urheilivat. Nyt kun meillä useat nuoret ovat jo maajoukkuetasoa, olisi lajiryhmävalmennuksen järjestäminen järkevää, ja edesauttaisi kehittymistä nuorten maajoukkueista myös aikuismaajoukkuetasolla.

Ja jos oman seuran sisältä ei löydy samasta lajista tai edes lajiryhmästä sopivaa harjoituskumppania tai lajiryhmää, niin kyllähän lajiryhmäharjoittelua voidaan ja kannattaa suunnitella yli seurarajojen.

Seuramme sisällä järjestettävä lajiryhmävalmennus vaatii toimiakseen laajan valmentajaverkoston. Pitäisi löytyä osaamista yleisurheilun laajasta lajikirjosta.

Kun kuitenkin on niin, että yksi ja sama valmentaja ei ehdi omaksua ja kehittää omaa tietotaitoaan jokaisen yleisurheilulajin osalta. Eikä yksi ja sama valmentaja voi valmentaa kaikkia urheilijoita. Työtä pitää jakaa, ja hakea kullekin urheilijalle se hänelle paras ja osaavin valmentaja.

Olen itse aina arvostanut otteluvalmentajia, joiden täytyy hallita niin monen lajin tekniset hienoudet sekä kunkin lajin vaatimat fyysiset ominaisuudet. Ja kaiken lisäksi kun vielä urheilijatkin ovat yksilöitä, kaikki eivät kehity samoilla opeilla ja samanlaisella harjoittelulla.

Kyllä ottelijan valmentaminen vaatii monipuolista osaamista. Siksipä minusta ei koskaan ole tullutkaan otteluvalmentajaa. Terveisiä täältä kuumottavasta Portugalista. Täällä me nyt ihan oikeasti olemme nauttimassa auringosta ja urheilusta.

Koko leiri on sujunut mukavasti, ja tähän Portugalin tohinaan on ehtinyt jo tottua. Eilen pääsimme Even kanssa harjoittelemaan hieman erilailla kuin ennen. Harjoittelimme nimittäin telinelähtöjä seiväshyppypatjalle, mikä onnistui alkukankeuden jälkeen oikein terävästi.

Seiväshyppypatjalta siirryimme sulavasti telineiden kanssa ylämäkeen ja löysimme kadotetun terävyytemme lopulta sielläkin. Tästä päivästä on päällimmäiseksi jäänyt mieleen hyvä olo treeneistä, sekä kylmä ja suolainen merivesi.

Tänään treenasimme aamu yhdeksältä hieman nopeutta ja juoksu kulki rennosti huiman myötätuulen lennättämänä. Harjoitusten välissä kävimme merivedessä jäädyttelemässä itseämme, ja jalatkin jäisessä vedessä palautuivat hyvin.

Iltapäivän treeni tapahtui kuntopallojen parissa, ja pari urheilukuvaakin saatiin treenin jälkeen napattua. Viime päivät ovat olleet jo melkein liian kuumia, ja päivät ovat olleet tämän takia melko raskaita. Kuitenkin ryhmärämämme on hyvin sinnikäs eikä pieni kuumuus tätä joukkoa helpolla voita.

Seikkailun huumaa etelän mailla. Päätinpäs astua lentokoneeseen, joka näytti suurelta pienissä silmissäni. Seurasin lentoemäntää paikalleni, jolta pystyin helposti katselemaan maaliman menoa. Ohi kiitävät maisemat saivat minut nuokkumaan ja pian nukahdin.

Säpsähdin hereille vieressä istuvan miehen kysyessä: Aamulla heräsin odottaen reissuni tulevia seikkailuja.

Aloitin aamupalapöydästä. Vaihtoeh- toja oli niin monenlaista, että masuni täyttyi jo pelkästä katselemisesta. Hetkeä myöhem- min hyppäsin tandemini selkään ja jogurttini voimalla poljin kentälle päämäärätietoisesti.

Siellähän olikin menoa ja melskettä! Ranskalainen ja irlantilainen ottivat mittaa toisistaan kilpakävelyn merkeissä, ja hollantilaiset kirittivät toisiaan piikkarit suhisten rataa vasten. Tiesin saapuneeni yleisurheilijoiden paratiisiin. Tutustuin tähän paikkaan, jonka ajattelin mielessäni pyhäksi Mekaksi.

Kohtasin suurimmat idolini keihäspaikalla. Amanda harjoitteli juuri voiman suuntaamista saksipotkutuksen loppuvaiheessa, ja Joonas sekä Pete punnersivat Eilan taputuksen tahdissa. Pitkämäen Tero kurkisteli puun takaa ja mallaili Amandan liikeratoja. Päätin siirtyä takaisin juoksuradan puolelle.

Jorman vesiesteen vilkuilu sai jalkani kuljetta- maan minut meren rannalle. Törmäsin vanhaan sukulaiseeni, Meristaraan, joka oli myös tullut jaloittelemaan matalaan rantaveteen.

Otimme kaverikuvan yhdessä Staran kanssa, mutta yhdenhän täytyi olla kameran takana. Aurinko romahti mailleen ruokailuni aikana, ja kylmä ilma alkoi tutisuttaa minua. Olin hiukan eksyksissä.

Onneksi läheisen majakan valo valaisi tieni matalaan majaani. Käperryin palloksi, kuten meillä siileillä on tapana. Jäin odottamaan huomisia seikkailujani.

Terveiset täältä kuumasta ja kuumeisesta paikasta! Kaikki taisivat odottaa kuumeisesti Portugalin matkaa, mutta minä ja Jere oltiin niin reiluja, että podimme sen oikean kuumeen kaikkien puolesta.

Alkuviikosta ollaan saatu ihmetellä Portugalin maisemia kentällä ja rannalla. Tänään maise- mien katselu rajoittui omalta osaltani huoneeni kattoon.

Onneksi pahan olon sai karkotet- tua levätessä. Toivottavasti loppuleirin ajan saa treenata hyvän olon ja hyvän mielen kanssa. Ja toivo- taan myös, että aurinko jaksaa paistaa yhtä iloisesti! Ottelijalupaus Petri Ihander kuuluu myös leiriporukkaan, ja tavoittelee tulevana kesänä ehjää kilpailukautta ja kovia ottelutuloksia.

Ihanderhan on kärsinyt hiukan jalkavammoista, jonka takia viime kesän lupaavasti alkanut kilpailukausi oli repaleinen. Toivottavasti tuleva kesä tuo ehjän tuloskunnon ja kehityksen. Nuorimpina leiriläisinä matkassa ovat lupaavat pikajuoksijamme Vertti Viitala ja Sanni Mahonen sekä ikäluokassaan Suomen paras kilpakävelijä Jere Niemi, joka kävelytreenin ohella tekee myös muiden lajien treenejä.

Ensimmäistä kertaa etelän lämpöön kuntoaan lähti kohentamaan myös Rosanna Rajulin ja Nelly Roukala, jotka varmasti saavat leirikokemuksesta lisämotivaatiota harjoitteluunsa. Kaikki leiriurheilijat tähtäävät kesän kilpailukaudella SM-tason menestykseen, osa jopa arvokisamenestykseen nuorten sarjoissa.

Leirijoukkomme lentomatka alkoi siis maanantaina ani varhain, ja välilaskupaikassa Düsseldorfissa saimme tappaa aikaa kuuden tunnin verran. Tuon seuraavan lennon odottelun aikana teimmekin pienen junareissun kaupungin keskustaan, joka oli kuitenkin pyhäpäivän takia aika hiljainen.

Pieni pyörähdys keskustassa kävellen toi reitille yhden komean remontissa olleen kirkon, ja paljon suljettuna olleita kauppaliikkeitä.

Aseman seudulla sentään ihmisiä vilisi, ja vatsakin sai täytettä aseman ravintoloissa. Toinen lentosessio kesti sitten vielä vajaat kolme tuntia, ja bussikyyti Faron kentältä Monte Gordoon päättyi paikallista aikaa hiukan ennen kello Matka kotoa harjoituskeskukseen kesti siis yhteensä melkein 16 tuntia, joten ensimmäisen illan harjoitus jätettiin aika kevyeksi.

Vain pieni ulkoilu tutustuen hiukan hotellimme Vasco Da Gaman ympäristöön. Tätä kirjoitettaessa takanamme on kaksi varsinaista harjoituspäivää ja neljä harjoitusta. Harjoittelut ovat sujuneet varsin hyvin, ja ainoat pienet ongelmat ovat syntyneet paahtavan auringon toimesta.

Tai ehken oma suojautuminen auringolta olisi voinut olla tehokkaampaa. Tuloksena hyvien harjoitusten lisäksi olemme saaneet joitakin punoittavia neniä sekä monella myös muiden kehonosien punoituksia.

Lämpötila on keikkunut hiukan kotosuomen lämpötiloja korkeammalla, kivuten jo lähelle 25 astetta. Kun kuitenkin jonkin verran tuuli on viilentänyt lämmön tunnetta, on sekin ehkä edes auttanut pienten auringon polttamien syntymistä.

Sovimme leiriporukkamme kesken, tai seuran tiedotustoimikunnan toiveesta, että kirjoitte- lemme kuulumisiamme täältä leiriltä. Aloitin tämän kirjoitussarjan ja jatkoa seuraa eri urhei- lijoiden tai urheilijaryhmien kirjallisia aikaansaannoksia ja kuulumisia.

Uskon, että kirjoittelun tasokin tästä vielä nousee. Mutta tämä aloitushan olikin vaan tällaista yleistä, urheilijat osannevat sitten kertoa myös enemmän tunteita ja tunnelmia. Osa leirijoukostamme pa- lai-lee kotisuomeen 2. Myös leirin viimeinen viikko meni osaltani mukavasti.

Sain treeneissä hyviä suorituksia teknisesti ja tein paljon myös hyviä juoksuharjoituksia. Juoksujen tuntuma vaihteli aika paljon leirin aikana, etenkin hengityksen osalta. Loppua kohti tuntui, että totuin korkeampaan ilmanalaan ja se helpotti hengityksen toimimista.

Suomalaisista Potchefstroomissa oli minun ja Teron lisäkseni loppuajasta vain Järvisen Mika, joka oli tullut valmennusavuksi parille paikalliselle ottelijalle ja samalla myös valmistautumaan omiin veteraanien MM-kisoihinsa.

Mika on valmentanut aikoinaan kilpakumppaniani ja hyvää ystävääni Rinteen Sallaa sekä kymmenottelija Heikkisen Akia.

Mika tuntee myös minut nuoruusiästä asti ja olikin mukavaa, että hän ehti katsomaan minun yhtä korkeushyppyharjoitusta. Sain hyviä vinkkejä vähän takkuiseen lajiini. Minä ja valmentajaäitini olemmekin aika avoimia eri valmentajien kommenteille ja näkemyksille, koska eri mielipiteet avartavat omia näkemyksiä.

Kokemukseni mukaan naisvalmentajien on jotenkin helpompaa pyytää apua kuin miesten. Toki tässäkin asiassa on poikkeuksia. Tein yhden harjoituksen Teron treeniryhmän mukana ja olikin kiva harjoitella porukassa, tshekkien pikajuoksuvalmentajan silmien alla.

Keihäsryhmällä on apunaan pikajuoksuvalmentaja, joka auttaa ryhmää juoksuharjoitteiden läpiviemisessä. Viimeisen keihäänheittoharjoitukseni heitin samaan aikaan Teron kanssa ja sain kommentteja myös Zeleznyltä tekniikastani.

Oli mielenkiintoista kuulla, mitä hän on mieltä tekniikkani ongelmakohdista. Hän mainitsi muutamista minulle jo tutuista virheistä, joihin kannattaisi keskittyä, mutta sain myös muutaman uuden vinkin tekniikkapankkiini.

Hiukan erilainen lähestymistapa hänellä oli tekniikkaan, kuin monilla minun heittoani kommentoineilla suomalaisen keihäskunnan valmentajilla. Kirjoitin neuvot itselleni ylös, jotta voin välillä käydä läpi ja kertailla niitä ennen tekniikkaharjoitusta.

Kun olimme lähdössä leiriltä kotiin, Zelezny totesi minulle saattaessaan meitä: Harjoitusstadionilla oli hyvät portaat, joissa teimme useita kertoja porrashyppelyitä. Yhden iltapäivän treenissä harjoitus venyi sen verran myöhälle, että pimeys alkoi laskeutua.

Sain hiukan lisävauhtia ja jännitystä treeniini, kun lepakot joita tosiaan oli melkoisen paljon joka puolella alkoivat kierrellä ja syöksyä ympärilläni hyönteisten perässä.

Loppujen lopuksi juoksin kiireellä silmäni peittäen sisälle tekemään muutamat viimeiset hyppelyt, kun yksi lepakko kaartoi aivan nenäni edestä. Hämähäkkejä ei tällä reissulla juurikaan näkynyt, muutama viisi senttimetriä halkaisijaltaan oleva koppakuoriainen vain.

Säät olivat pääasiassa aivan mahtavat koko leirin ajan ja juuri sopivan lämpöiset harjoittelua ajatellen. Joka päivä paistoi aurinko ainakin hetken verran. Viimeisellä viikolla oli leirin ainoa päivä, jolloin satoi niin paljon, että harjoitus oli keskeytettävä.

Olin ainoa, joka tein pituushyppyharjoitukseni loppuun sateen alettua, mutta vetoharjoitus piti siirtää toiselle päivälle.

Tämä johtui osittain myös siitä, että rata on nurmea ja pehmenee sateessa. Ehkäpä parin viileämmän päivän johdosta vilustuin hiukan vaikka puinkin vaatteita riittävästi , koska kotimatkan alussa tunsin, että kurkkuni oli karheana. Flunssan kunnollista iskemistä päälle edesauttoi myös lentokoneiden ilmastoinnit.

Matkastamme tuli vielä alkuperäistä rankempi, kun ensimmäinen lentomme lähti neljä tuntia myöhässä Istanbuliin ja myöhästyimme niukasti jatkolennolta. Jouduimme Turkissa selvittelemään uusia yhteyksiä Suomeen.

No, Istanbulista lensi tasan yksi kone päivässä Helsinkiin ja koska olimme missanneet sen, jouduimme kiertämään koti-Suomeen pidemmän kaavan kautta. Lensimme loppujen lopuksi Kööpenhaminan kautta ja matka-aikamme piteni yhteensä 11 tuntia. Vähän piti huumorilla värittää päivää, että jaksoimme hymyillä matkan aikana.

Äitini oli onneksi kuunnellut Teron ruokatoiveet kotiin päästyämme ja jälkiruokaletut piristivät kummasti mieltä pitkän matkan jälkeen! Nyt olemme ehtineet viettää pääsiäisen Suomessa ja flunssakin hellitti onneksi melko nopeasti. Oli mahtavaa päästä palauttelemaan leiriväsyneitä paikkoja omalle mökille, hiihtää järvellä palauttavia lenkkejä ihanassa auringonpaisteessa ja pulahtaa illalla itse tehtyyn avantoon.

Vielä hetken teemme treenejä koti-Suomen keväässä, kunnes lähdemme taas leireilemään, tällä kerralla Portugaliin. Valmentajaäitini lähtee sinne mukaan ja muutamia seuramme nuoria urheilijoita myös! Kivaa ja liikunnallista kevättä kaikille lukijoille!

Nyt on viikko lisää leiriä takana ja mukavasti kulkee edelleen. Treeniseurana alkuleirin olleet Tiina Ja Make joutuivat palaamaan koti-Suomeen, koska Maken piti mennä vetämään maajoukkueleiriä Pajulahteen.

Minun osalta leiri jäi nyt väliin, mutta uskon, että täällä olo on minulle parempi vaihtoehto. Pidin pienen huilitauon leirin keskellä ja se tulikin tarpeeseen, koska jalat etenkin reisien ulkosivut olivat melkoisen puhki alkuleirin treeneistä.

Nyt ne ovat toipuneet rasituksesta ja treenit maistuvat taas hyvin! Tavallinen leiripäivä sisältää kaksi harjoitusta: Lisäksi käytän hyödyksi keskuksen kylmäallasta nopeampaan palautumiseen, hierontoja noin pari kertaa viikossa ja joskus venyttelen iltaisin.

Lähes joka päivä olemme myös nukkuneet päiväunet, jotta jaksamme harjoitella kunnolla. Aamiaisen teemme itse tai no, syntymäpäivänäni ihana mieheni toi minulle aamiaisen valmiina sänkyyn , lounaan syömme majapaikkamme ruokalassa ja iltaisin joko kokkaamme itse huoneistomme keittiössä tai käymme ulkona syömässä.

Päivärytmi on leireillä aika samanlainen. Kaiken huomion voi keskittää tärkeimpään eli harjoitteluun. Katselemme toki myös leffoja, pyörimme netissä, pelaamme korttia, lueskelemme ja vietämme aikaa muiden urheilijoiden kanssa.

Kentällä voi seurata sivusilmällä myös muiden harjoittelua ja saada sieltä uusia virikkeitä omaan harjoitteluun! Minullakin on taas muutamia uusia, hauskoja harjoitteita kotiin tuomisina…. Kävimme viime viikolla yhtenä päivänä 40 kilometrin päässä sijaitsevalla leijonafarmilla.

Koska emme edellisen viikon safarilla leijonia nähneet, päätimme mennä paikkaan, jossa niitä näkee takuuvarmasti. Leijonia olikin todella paljon ja hyvin eri-ikäisiä. Farmilla oli myös muutamia muita eläimiä ja pääsimme mm. Jospa tuosta nopeasta eläimestä tarttui nopeutta vähän minuunkin; Vierailun aikana pääsimme noin kolmen kuukauden ikäisen leijonanpennun aitaukseen leikkimään pennun kanssa ja pitämään sitä sylissä.

Saimme hyviä valokuvia ja videoita, mutta totesimme myös, että kauaa ei pennun kanssa enää voi leikkiä. Sen verran voimakas se jo oli. Teron sandaalit kiinnostivat pentua erityisesti ja se kävi useasti näykkimässä niitä. Luulimme kierroksen jo päättyneen, kunnes paikan omistajat toivatkin vielä eteemme todella pienen leijonanpennun, vain 2,5 -viikkoisen!

Se sulatti sydämet söpöydellään ja pehmeydellään. Sitä ei vielä saanut nostaa maasta, joten silitimme ja rapsuttelimme sitä ruohikolla. Se oli aivan ihana! Olisin voinut ottaa sen mukaan vaikka seuramme maskotiksi.

Viime viikonloppuna täällä järjestettiin melko isot kisat. Mukana oli mm. Myös entinen juoksijatähti Maria Mutola pyöri kentällä, tällä kertaa valmentajan roolissa. Me olimme katsomossa kannustamassa Teron treenikumppaneita.

Tämän maan erilaisista tavoista voisin kertoa sen verran, että paikallinen keihäsvalmentaja tervehti läheisiä tuttujaan moiskauttamalla suukon suoraan suulle tervehtiessään.

Saman hän teki myös omille naispuolisille urheilijoilleen kannustukseksi ennen kisaa. Moista touhua katsottaisiin Suomessa ehkä hiukan ihmetellen! Viime viikkoon mahtui myös iltaruokailu paikallisen, erittäin innokkaan keihäsvalmentajan kotona.

Hän oli kutsunut Zeleznyn ryhmän urheilijat kumppaneineen kyläilemään. Tämän miehen kotoa löytyi sellainen keihäsmuseo, että jopa Suomen Urheilumuseo jää keihäänheiton osalta jälkeen! Yksi huone oli aivan täynnä kuvia, omistuskirjoituksia, muistoesineitä ym. Monet näistä tähdistä ovat harjoitelleet täällä Potchefstroomissa ja juuri tämän keihäsvalmentajan pitäessä heistä ja heidän asioistaan huolta.

Suomalaisista bongasimme ainakin Parviaisen kuvan nimmarilla, Ingbergin Mikaelan nimmarin ja kuvan yhdessä Kari Ihalaisen kanssa sekä Seppo Rädyn kilpailupaidan myös nimmarilla varustettuna. Täytyy lähettää Terosta myös joku muisto tälle mukavalle herralle.

Tällä miehellä on myös ns. Sieltä löytyy myös Teron kuva. Oli kiva päästä käymään jonkun paikallisen luona kylässä. Istuimme iltaa yhdessä hyvää grilliruokaa syöden ja kuunnellen kaikenlaisia tarinoita, mihinkäs muuhun kuin keihäänheittoon liittyen.

Harjoituskeskuksessa on paljon myös muita 7-ottelijoita. Heitä on Puolasta, Sveitsistä, Tshekeistä sekä Venäjältä. Sveitsin tytöistä osa onkin minulle tuttuja, koska suomalainen ottelijaystäväni Heinosen Jutta asuu perheineen Sveitsissä ja kävin heidän kanssaan kerran harjoittelemassa Bernissä.

Venäjän tyttö on täällä yksin valmentajansa kanssa ja he juttelevat ja kyselevät aina iloisesti, miten menee. Olen tavannut tämän ottelijattaren ensimmäisen kerran Pekingin olympialaisissa, kisakylän saunassaJ. Hänen venäläinen valmentajansa antoi minulle myös kommentteja pituushypystä, mikä oli mukava asia etenkin nyt, kun treenaan ilman valmentajaa.

Yhtenä iltapäivänä heittelin kiekkoa, kun kaksi britti ottelijapoikaa tuli kysymään, mistä olen kotoisin. Kerrottuani olevani Suomesta he totesivat, että niin he arvelivatkin. Sitten he kysyivät lajiani ja totesivat, että näytitkin jotenkin tutulta.

Kerroin, että olimme edellisenä kesänä samassa Eurooppa cupin kilpailussa Italian Bressanonessa ja pojat tajusivat, miksi olin tutun näköinen. Tämän jälkeen he ihmettelivät, miten heitän kiekkoa, vaikka se ei ole edes ottelulaji.

Totesin, että olen vain tehnyt sitä pienestä asti ja että se on hauskaa. Pojat kommentoivat, että olisit varmaan hyvä kymmenottelussa. Sanoin, etten osaa hypätä seivästä. Brittipojat nauroivat, etteivät hekään osaa, ei se mitään haittaaJ Tosiasiassa toinen näistä kaveruksista voitti viime vuonna Italian kilpailun ja on ainakin juoksuissa erittäin hyvä!

Ehkä seiväs ei sitten ole hänen vahvin lajinsa. Ottelussa pitää yrittää kehittää huonoja lajeja paremmiksi, unohtamatta omia vahvuuksia! Harjoittelu on siis melkoista tasapainottelua.

Kerron vielä yhden jutun harjoituksiini liittyen. Minulla oli ohjelmassa pituushyppyä. Tumma, ystävällinen poika antoi nämä välineet minulle hymyillen ja toivotti hyvää treeniä. Hetken päästä menin pehmittämään kasaa, koska minulla ei ole tällä hetkellä valmentajaa apuna. En ehtinyt kuin työntää lapion hiekkaan, kun yksi paikallisista, valkoihoisista pomoista tuli sanomaan: Sanoin, että Suomessa on ihan normaalia pehmittää kasa itse.

Siihen mies totesi nauraen: Onneksi myös valkoihoinen pomo oli tumman varastopojan apuna, sillä täällä näkee vielä hiukan eriarvoista kohtelua ja elämää tumma- ja valkoihoisten välillä.

Tämän vuoden majapaikka-alueemme on aidattu ja vartioitu, joten täällä on suhteellisen turvallista elellä. Tiedän kuitenkin tässäkin kaupungissa muutaman alueen, joihin valkoihoisella ei ole mitään asiaa turvallisuutensa vuoksi, etenkään pimeällä!

Onneksi näistä alueista on tiedotettu urheilijoita hyvin. Meillä on vajaa viikko tehokasta treeniaikaa jäljellä ja sitten Suomeen pääsiäisen viettoon! Intoa treeneihin myös sinne koti-Suomeen! Eemeli Kiiski, joka tavoittelee kovia kävelytuloksia ja pääsyä maailman cupin kilpailuihin, palasi juuri reilun kolmen viikon harjoitusrupeamalta Portugalista.

Kiekkojättimme Mika Loikkanen on harjoitellut ainoastaan kotimaan kamaralla, mutta tähtäin on realistisesti edustusheittäjien kastissa, ja jos kaikki natsaa kohdilleen, myös EM-kisat ovat mahdollisuuden rajoissa. Moukarinheittäjämme Nina Schvedoff asuu ja harjoittelee talvikauden Yhdysvalloissa.

Ninan alkutalven harjoittelua haittasi lajiharjoituspaikan puute, mutta viime aikoina hän on myös päässyt heittämään. Nina palaa alkukesästä Suomeen ja aloittaa kilpailukautensa vasta täällä kotimaan kamaralla. Kymmenottelijamme Miikka Kelo jätti hallikauden väliin, ja on keskittynyt harjoitteluun.

Työnsä puolesta hän on myös leireillyt etelän lämmössä, joten tulevalta ottelukesältä odotamme aiempaa parempia tuloksia. Myös nuorempia urheilijoitamme on lähdössä kevään korvalla ulkomaan leireille.

Heillä on hyviä kokemuksia paikallisista harjoituskentistä ja kiekkoringeistä. Myös Niina Kelo on samaan aikaan muidenkin naisottelijoiden kanssa Monte Gordon harjoituskentillä. Niina antanee myös nuorille urheilijoillemme hyvää sparrausta ja kannustaa heitäkin hyviin treeneihin.

Toki Niinan omat treenit lienevät astetta kovempia, hänhän tavoittelee kuitenkin paikkaa EM-kisajoukkueessa sekä omaa mahdollisuudet myös olympiajoukkueeseen. Niina aloittanee ottelukesänsä kesäkuun alussa, Yksittäisissä lajeissa hän kuitenkin kilpaillee jo aiemmin.

Näillä nuoremmilla urheilijalupauksilla tavoitteet ovat kuitenkin vielä alemmilla tasoilla, SM-kilpailuissa sekä nuorten maaotteluissa. Tai onhan Eveliina Määttänen jo avannut arvokisaputkensa. Viime kesänä hän edusti Suomea kunniakkaasti Nuorten Olympiafestivaaleilla sekä nuorten Suomi-Ruotsi-maaottelussa.

Toivottavasti ulkomaan leirien tehoharjoittelua osataan sopivassa suhteessa lisätä, jotta kesän kilpailukausi saadaan hyvin käyntiin omissa kansallisissa, Järvenpään kiekkoringissä aikoo myös naapuriseuran Mikko Kyyrö avata kesän kilpailukautensa.

Mikko toivookin kisa-aikataulun laatijoilta asiantuntemusta tuuliolojen tunnistamisessa. Iltapäivällähän Järvenpään kentällä on yleensä parhaat tuulet, joten toivottavasti kiekkokisa saadaan aikataulutettua heti kisojen alkupäähän. Näin toivoo varmasti myös Mikon kova kilpakumppani Mika Loikkanen.

Nuorempien urheilijoidemme harjoitusryhmät siirtynevät pikku hiljaa sisähalleista ulkokentille harjoittelemaan. SM-junnuvalmennusryhmämme, jossa tavoitteellisesti treenaavat vuotiaat urheilijalupaukset, on harjoitusinto ollut talvikaudella varsin hyvä.

Tosin muutamilla nuorillamme on ollut erinäisiä vaivoja, jotka osaltaan ovat johtuneet kasvuvaiheen ongelmista ja samaan aikaan tapahtuneesta harjoitusmäärän lisääntymisestä.

Tämän ryhmän yhtenä tavoitteena on kehittyä monipuolisesti useassa lajissa ja lajiryhmässä. Myös fyysisien ominaisuuksien kehittämisessä on pyritty monipuolisuuteen. Pieniä punttitankojakin on jo harjoituksissa heiluteltu.

Voimaharjoittelun tekniikkaa on haettu, jotta sitten aikanaan kun punttiharjoittelu nostaa enemmän painotustaan, homma jo osataan. SM-junnujen kesän kilpailuohjelmaakin ollaan jo alustavasti kaavailtu.

Tarkoitus on, että urheilijamme osallistuvat useaan kilpailuun ryhmänä, jolloin myös seuran näkyvyyttä sekä yhteishenkeä saadaan parannettua. Tästä ryhmäkilpailemisesta saatiin jo hallikaudella oiva kokemus Tampereen Indoor Junior Gamesissa, jossa seuramme sekä urheilijanuoremme olivat varsin näkyvästi esillä.

SM-junnujen rooli seuran edustajana on varsin keskeinen, ja toivon mukaan jokainen ryhmän urheilija voi kesän aikana olla mukana kaikissa tärkeissä kilpailuissa.

Näitä tärkeitä kilpailuita on kaikki pm- kilpailut, Vattenfall-seuracup, sekä tietenkin SM-kilpailut. Pm-kisojen sarja alkaakin jo toukokuussa.

Pm-maastot kisaillaan jo 5. Pm-junnuviestit ovat sitten jo toukokuun lopulla. La Pm-junnuviestien joukkuhahmotelmia aletaan jo pikku hiljaa tehdä. Junnujen pm-ottelut ovatkin sitten jo 9. Koko kesän tärkeistä kilpailuista laaditaan valmentajien toimesta kattava lista, joka sitten toivottavasti huomioidaan mahdollisuuksien mukaan myös urheiluperheiden lomasuunnitelmia tehtäessä.

Leirin ohjelmaa rakennellaan niin, että kaikille löytyy mukavaa tekemistä. Eikun ilmoittautumaan…………. Terveiset Etelä-Afrikan Potchefstroomista, noin puolentoista tunnin ajomatkan päästä Johannesburgista. Olen täällä harjoitusleirillä neljän viikon ajan ja noin puolet on nyt takana.

Harjoitukset ovat menneet tosi hyvin ja olen pysynyt terveenä. En ole saanut edes vatsanväänteitä erilaisesta bakteerikannasta, kuten joskus on käynyt. Toivottavasti loppuleiri sujuu yhtä hyvin. Tulin leirille kaksi viikkoa avomieheni Pitkämäen Teron perässä eli heti, kun sain hallikauden omalta osaltani pakettiin.

Tämä harjoituskeskus on yliopiston harjoituskeskus ja sijaitsee noin m merenpinnan yläpuolella, joten hemoglobiini ja juoksukunto varmasti nousevat leirin aikana. Etenkin leirin alkuun hengästytti hiukan normaalia enemmän. Muuten täällä näyttää kyllä hyvinkin kotoisalta, sillä maasto on tasaista kuin pohjanmaalla.

Kasvillisuus on kyllä hiukan erinäköistä ja osa linnuista päästelee jopa variksiakin käheämpiä rääkäisyjä. Lämpöä täällä riittää mukavasti. Syyslämpötilat täällä eteläisellä pallonpuoliskolla lähentelevät välillä jopa kolmeakymmentä, joten aurinkorasvaa kuluu melko paljon.

Aurinko on tosi tehokas ja paistaa korkealta täällä melko lähellä Päiväntasaajaa. Mutta ainakin minun lihaksistoni tykkää kovasti lämmöstä, on nopeammin valmis tehokkaisiin harjoituksiin ja palautuu paremmin kovista treeneistä. Olosuhteet ovat siis ihanteelliset kunnon kohoamiselle ja kehitykselle.

Kun vain malttaa sopivassa suhteessa treenata ja levätä, saa leiristä parhaan hyödyn irti. Iltaisin täällä nousee aika usein korkeita pilviä taivaalle. Tämä tietää kovaa salamointia, ukkosta ja monesti sateleekin hetken aika rankasti.

Onneksi päivät ovat useimmiten selkeitä, eikä sade ole päässyt haittaamaan harjoituksiamme vielä kertaakaan. Harjoituskeskuksen yhtenä erikoisuutena on kenttä, siis ihan neljänsadan metrin mittainen rata, joka on golfviheriön kaltaista ruohoa.

Se on riittävän kova piikkarijuoksuihin, mutta muuten säästää hiukan jalkoja ja on erinomainen treenialustaksi tähän aikaan vuodesta. Lisäksi täällä on todella suuri ja monipuolinen punttisali, ruohokenttiä joka puolella juostaviksi, kenttälajeille tartanpinnoitteiset suorituspaikat sekä tartanrata, joka on toiseen suuntaan erittäin loivaa alamäkeä ja toiseen sitten vastaavasti ylämäkeä.

Muutaman kilometrin päässä on myös normaali urheilukenttä, joka tosin on pinnoitteeltaan aika huonossa kunnossa. Minulla on ensimmäisten reilun kahden viikon aikana treenikaverina nuori ottelijatar Säilyn Tiina HKV: Tiinan valmentaja Leppäsen Markku on meidän 7-ottelijoiden lajivalmentaja ja tuntee minut pitkältä ajalta.

Sain Markun ja Tiinan houkuteltua mukaani treeniseuraksi. Markusta eli Makesta onkin ollut erittäin suuri apu valmennuksessa, kun oma valmentajaäitini ei töidensä eikä tietysti teidän muiden urheilijoidenkaan takia päässyt lähtemään mukaani.

Yhteistyömme on sujunut hyvin. Tiina sattuu olemaan kanssani erittäin samantasoinen juoksulajeissa, joten olemme kirittäneet sopivasti toisiamme. Hyvin hän on täällä pärjännyt. Asun Teron kanssa tshekkiurheilijoiden ympäröimänä mukavassa kämpässä, jossa meillä on oma keittiö. Lounaan syömme majoituspaikan ruokapaikassa, mutta päivällisen teemme itse tai käymme urheilijaporukalla ulkona syömässä.

Täällä on melko edullinen hintataso Suomeen verrattuna, joten on aika mukavaa mennä välillä myös ravintolaan. Yhtenä päivänä söimme menuruoan, johon kuului kreikkalainen salaatti sekin olisi pelkästään jo riittänyt , iso pihviannos sekä jälkiruokajäätelöannos.

Ja kaiken tämän saimme kahdeksalla eurolla. Iltaisin ja joskus kentälläkin on mukava jutella eri maiden urheilijoiden kanssa ja vaihtaa kuulumisia. Minulle on tullut urheilun kautta paljon tuttuja ihmisiä, joita on hauska tavata kisojen ja leireilyn merkeissä ja vaihtaa muutama sana.

Englannin kielen taidot siis harjaantuvat ja etenkin uskallus puhua paranee. Tero harjoittelee yhdessä tshekkiurheilijoiden kanssa leirin ajan Jan Zeleznyn valvovan ja erittäin tarkan silmän alla.

Jan on kohtelias ja huumorintajuinen mies. Kun minä saavuin leirille, hän tervehti minua keskieurooppalaiseen tyyliin poskisuudelmin. Minulla on siis etuoikeus tutustua myös tähän keihäslegendaan ihan henkilökohtaisesti.

Tero tekee omat harjoituksensa pienessä kolmen hengen ryhmässä, mutta heittoharjoitukset jokainen urheilija suorittaa yksin. Näin Zelezny voi keskittyä yhteen urheilijaan sataprosenttisesti ja sen hän todella tekee kommentoiden jokaista tekniikkaharjoitetta. Hyvältä on ryhmän harjoittelu ja henki näyttänyt sivusta seurattuna.

Myös Teron toinen valmentaja, Kankaan Hannu kävi täällä viikon ajan, kun hänellä oli hiihtolomaa opettajan työstään. Harjoittelun lomassa on pidettävä myös lepopäiviä. Yhtenä päivänä ajoimme Teron,Tiinan, Maken ja viikon visiitille tulleen Heiskan Teron Teron ja minun manageri kanssa Sun cityyn ja safarille.

Sun city on aikoinaan rikkaille rakennettu viihdekeskus keskellä karua vuoristomaisemaa. Sun cityssä ehdimme käväistä vesipuistossa, jossa on mukava aaltoallas ja paljon liukumäkiä. Oli kivaa polskutella ja irtautua hetkeksi urheilusta.

Iltapäivällä lähdimme sitten safariajelulle Pilanesbergin luonnonpuistoon. Kuski latasi aseensa mahdollisia petojen hyökkäyksiä varten ennen kiertoajelua ja ohjeisti meidät ajoa varten. Näimme kolmen tunnin ajelun aikana elefantteja 10m päässä , kirahveja, virtahepoja, sarvikuonoja pieniäkin , villisikoja, apinoita, seeproja, antilooppeja, vesipuhveleita, gnuita, kotkia ja monia muita elukoita.

Vain leijona ja leopardi jäivät näkemättä tällä kertaa. Muutama vuosi sitten saimme seurata aivan automme edessä leijonauroksen tepastelua. Leopardia on erittäin hankala safarilla nähdä, vaikka sellaisia siellä eleleekin. Ehkäpä menemme katsomaan leijonia vielä johonkin farmille, jossa niitä elää isoissa aitauksissa….

Tässä olisi vähän ensimmäisiä tunnelmia leiriltä. Terveisiä treenikavereille ja kaikille muillekin! Aloittelen tässä valmennuspäällikön ominaisuudessa, yhtenä osana seuramme KUY: Toivon mukaan raapusteluni saa aikaan lisää ajatustenvaihtoa eri seuratoimijoiden välillä, ja sitä kautta toimintojen kehittymistä ja yhteisten asioiden entistä parempaa yhteistä hoitamista.

Haastan myös kaikki seuramme urheilijat kuin myös valmentajat ja kaikki muutkin toimijat yhteiselle asialle. Siis kirjoittelemaan ajatuksiaan, kuulumisiaan yhteisille nettisivuillemme.

Mieluummin niitä hyviä uutisia, mutta totta kai myös realiteetit ja mahdolliset ongelmakohdat julkituoden. Julkituonti saattaa joskus tuoda yllättävältä taholta apua ongelman selvittämiseen tai ratkaisemiseen. Vaikka tieto ja tiedon jakaminen voi joskus lisätä tuskaa, voi se myös joskus helpottaa sitä….

Mutta saipahan edes hetken ajatus olla jossain muussa kuin käytännön harjoitus- tai seuratoiminnoissa. Ja se taas voi tuoda seuraavan päivän toimintaan uutta energistä virtaa, joka voi johtaa parempaan lopputulokseen tavoitteen suunnassa. Antin viimeisiä kuulumisia kirjallisessa muodossa voi käydä katsomassa sivuilta http: Tällä hetkellä Etelä-Afrikassa harjoitusleiriään pitävä Niina Kelo on luvannut leirinsä lomassa lähetellä kauttani sähköisiä kuulumisia tänne KUY: Toivon mukaan moni muukin urheilijamme ottaa haasteen vastaan, ja pitää pienen tuumaustauon harjoittelussaan, ja kirjoittelee kuulumisistaan tänne kaikkien luettavaksi.

Odotan ainakin omilta henkilökohtaisilta valmennettaviltani jo pikapuolin kirjoitushaasteeseen tarttumista. Tiina Puranen treenaa tavoitteenaan ensi syksyn SM-maraton, jossa alle kolmen tunnin aikatavoite tuo varmasti harjoitteluun haastetta.

Eve Määttänen on talvikautena ollut hiukan oudossa harjoittelutilanteessa. Aiemmin lähes vammoitta säilynyt nuori juoksijamme on kärsinyt lievästä nilkkavammasta sekä flunssasta, mutta toivon mukaan loppukevät sujuu terveemmissä meiningeissä, jotta tuloskehitys kesällä jatkuisi tavoitteiden mukaan.

Hanna Liukka on päässyt tällä harjoituskaudella treenaamaan paremmin kuin edellisellä kaudella, ja odotukset ainakin minulla valmentajana on reilun tuloskehityksen puolella.

Sain myös syksyllä uuden haasteen, kun Jonna-Carita Kanninen teki paluun yleisurheilukentille ja harjoitusradoille. Vaikkakin tässä lyhyesti valmennettavieni kuulumisia paljastinkin, uskon, että he tässä kevään mittaan löytävät itsestään ja harjoittelustaan lisää kerrottavaa.

Niin ja nuo äskeisethän olivat vain minun näkemyksiäni asiasta. Totuushan saattaa olla toisenlainen asianosaisen itsensä kertomana.

Aika erikoisen termin tuohon kirjoitin. Hallikausi oli menestyksen puolesta erinomainen, mutta se olisi voinut olla vieläkin parempi, mikäli kaikki urheilijamme olisivat voineet olla täysipainoisesti hallikilpailukaudessa mukana.

Toki esimerkiksi Antti Kempaksen kaikki tavoitteet tälle kaudelle ovat vain Lontoon kisoissa, joten valmistautumiseen tuohon päätavoitteeseen ei kuulunut hallikautta ollenkaan. Lisäksi joitakin urheilijoitamme joutui taipumaan vammojen tai sairauden edessä , ja hallikausi jäi sen vuoksi hiukan puolitehoiseksi.

Vaikka en pidäkään vuotiaiden urheilijoiden päällimmäisenä tavoitteena kilpailullista menestystä, sain kyllä ilahtuneena todeta, että moni tuonikäinen juniori on kehittynyt monipuolisuuden kautta.

Ja moni myös kilpaili monessa eri lajiryhmässä ja lajissa. Varsin laajaa menestystä saavutimme junnujen pm-halleissa sekä nyt viimeeksi Tampereen juniorihallikilpailuissa, jossa ei varmasti aiemmin seurastamme ole ollut yhtä isoa osanottajajoukkoa.

Ja kun vielä menestystäkin tuli, sekä paljon omia ennätyksiä, ei asiasta voi olla kuin iloinen. Ohjaajiemme ja valmentajiemme laadukas työ ns. Tulevan kevään yhtenä keskeisenä haasteena on toukokuun päivänä järjestettävä koko seuran yhteinen leiri Pajulahdessa.

Tuolle leirille toivon, melkein määrään, myös kaikki aikuisurheilijat ja nuorisovalmennusikäiset osallistumaan. Yhteisellä seuraleirillä on ohjelmaa aivan pienimmästä lapsesta kesän kilpailukauteen valmistautuvaan aikuisurheilijaan.

Toki aikuisurheilijoiden harjoittelu seuraleirilläkin menee aivan omien harjoitussuunnitelmien mukaan, mutta myös yhteisiin ohjelmanumeroihin on mahdollisuus osallistua.

Nuorisovalmennusikäisten sekä junnuvalmennusikäisten harjoitukset seuraleirillä toteutetaan sovellettuna ryhmäharjoitteluna, joten kunkin omia harjoitussuunnitelmia voidaan niissäkin ikäluokissa toteuttaa.

Eli leirille osallistuminen sopii jokaisen harjoittelijan harjoitusohjelmaan. Ilmoittautumisia toivotaan viimeistään Tästä seuraleirihaasteesta ei kukaan voi kieltäytyä.

Näytetään seuramme voima isolla yhteisleirillä…. Loppuviikon Suomi-Ruotsi -yleisurheilumaaottelusta on tulossa hyvin tasainen.

Ainakin ennakkomerkit viittaavat siihen. Voi sanoa, että jokaisessa neljässä ottelussa voittajan ratkaisee venymiskyky. Nyt sitä kerrankin tarvittaisiin suomalaisilta. Tilastotulosten valossa Suomi voittaisi kaikki maaottelut, mutta vain äärimmäisen niukasti: Eli Suomi tarvitsee stadikalle kannustavan ja äänekkään kotiyleisön.

Ottanette huomioon! Maaottelussa urheilevat tuovat seuroilleen ns. Luokittelupisteiden kärki ennen Ruotsi-ottelua on äärimmäisen tasainen: HKV ,5 – Tampereen Pyrintö , KUY on ,75 pisteellään L-UU on sijalla 17 ,, JanJa Seuraluokittelu koostuu Kalevan maljan pisteistä, arvokisapisteistä, luokkaurheilijoiden määrästä, v.

SM-kisoista ja passien määrästä. Viime vuoden luokittelupisteissä KUY oli myös Silloin lopullinen pistemäärä oli , Antin mukaan piti olla selvää, että Kalevan kisojen kolme parasta valitaan maaotteluun. Lisäksi arvokisakävijät ovat aina olleet etusijalla. Lisäksi vetoharjoitus kävi myös hyvästä treenistä, sillä hiki pukkasi nopeasti pintaan, kun koko kroppa joutui töihin.

Lisäksi laudalla tuli testattua myös muita harjoitteita. Polvivaivaisena on tullut tehtyä paljon treenejä esimerkiksi tasapainolaudalla, ja esimerkiksi juuri tasapainolautaan verrattuna voimalaudan avulla esimerkiksi polven ympäristön lihaksisto tuntui aktivoituvan todella tehokkaasti.

Toki omalla kohdalla kunnon analyysia varten kokemusta pitäisi olla huomattavasti enemmän, mutta ensikokeilu ainakin oli todella positiivinen. Email Twitter Facebook. Urheilu Jääkiekko. Yli SM-liigaottelua urallaan pelannut Martti Järventie testasi laukaisua voimalaudalta.

Palaute oli erittäin positiivista. Tamperelaisyrityksen kehittämä voimalauta sai patentin marraskuussa. Vastuksilla varustettu lauta on suunniteltu tarjoamaan apua esimerkiksi laukaisuharjoittelussa. Martti Järventie antoi positiivista palautetta vastuksilla varustetusta voimalaudasta.

Grazie al pratico men, navighi in modo semplice e veloce attraverso tutti gli avvenimenti sportivi coperti da SNAI, scoprendo con pochi click gli appuntamenti imminenti e quelli delle prossime giornate: per ciascun evento, puoi consultare la lista completa delle modalit di gioco previste e, quindi, mettere a segno con facilit le tue scommesse singole o multiple, avvantaggiandoti delle migliori quote presenti online. Bonus multiple Intralot (239) Welcome bonus Casino Intralot (50) Le promozioni di Intralot. ) Primo deposito qualificante 100 Depositare 100 Come registrarsi su Bet365 e ricevere la promozione di benvenuto. Quando ti registri a SNAI assicurati di sottoscrivere la ricezione di email a scopo promozionale per ricevere tante offerte direttamente nella tua email. 15016 Eurobet Italia S. Miglior Operatore Mobile 2018. Calendario e protagonisti della Jalkapallo vetoharjoitus A sistema integrale scommesse calcio. Anticipo di lusso questo venerd di Serie A con l’Inter jalkapallo vetoharjoitus ospita la Roma. Sezione importantissima visto che il calcio jalkapallo vetoharjoitus l80 del gioco di un bookmaker, oltre il 50 di questo volume concentrato proprio sul jalkapallo vetoharjoitus campionato della nostra nazione. Come iniziare a scommettere su SNAI. Scommettendo su questi sport riuscirete ad ottenere degli ottimi sistemi di scommesse gratis, anche a fronte del fatto che molte guide sul Web sono indirizzate proprio su questi sport. quote soggette a variazione. Il risultato della partita di andata ha jalkapallo vetoharjoitus la sensazione che lAjax in jalkapallo vetoharjoitus momento ha pi forze del Tottenham, e anche una meravigliosa organizzazione tattica confermata anche qualche giorno dopo nella vittoria della finale di Coppa di Olanda 4-0 contro il Willem II. Piattaforma moderna Bonus senza deposito AAMS 10 20 50 Bonus highticket Primo bookmaker al mondo 10 Fino a 2000 Piattaforma sicura AAMS 10 50 Scopriamo assieme i migliori siti di pronostici di calcio 2018 e proviamo a capire come utilizzarli al meglio per massimizzare jalkapallo vetoharjoitus nostri risultati. 15016 Eurobet Italia S. Seguono, nella speciale classifica dei club vincitori del campionato di Serie A, le due squadre di Milano, il Milan e l’Inter, entrambe forti di un lungo elenco di successi.

FINALE COPPA JALKAPALLO VETOHARJOITUS FREE DEPOSIT

vetoharjoitus jalkapallo

Tipologie di scommesse live Calcio Tennis Pallavolo Basket Badminton Esito finale Esito finale Esito finale Esito finale Esito finale Segna goal Tie -break SiNo UnderOver Esito finale quarto Esito finale set UnderOver UnderOver Set giocati PariDispari quarto UnderOver set Risultato esatto Risultato esatto set Numero sei ai vantaggi Jalkapallo vetoharjoitus quarto PariDispari set. 5:00 P A Q SEGUNDA B NACIONAL URUGUAY inizio risultato PT AS QF HURACAN DEL PASO DE L. Alla Ducati manca ancora qualcosa per diventare la moto totale e per battere Marquez non detto che il pacchetto a disposizione basti, ma di sicuro l’impegno non manca. Queste sono possibile finale mondiale 2018 quote per la giornata di oggi, per competizione (es. Jalkapallo vetoharjoitus aggiunta, abbiamo a disposizione una grande offerta di pronostici sulle prossime giornate di campionato di Serie A e, opzione da non sottovalutare, unabbondante quantit di schedine gi pronte, le quali per, come abbiamo detto in precedenza, non danno garanzia di risultato. Ma non solo di cavalli fatto il mondo virtuale di SNAI, poich, in questa forma, vengono offerte le jalkapallo vetoharjoitus e tradizionalissime (in Gran Bretagna) corse dei cani, per un divertimento senza fine e sempre innovativo. Bookmaker Bonus Visita il sito fino 15 senza deposito VISITA SITO fino a 305 VISITA SITO fino a 100 VISITA SITO fino a 210 VISITA SITO fino a 225 VISITA SITO fino a 50 VISITA SITO Offerte soggette a TC | 18. I colori sociali del club parmense sono quelli della citt, ovvero il giallo e il blu, disposti a quarti sulla divisa. 00 81. Se volete saperne di pi in merito a questa popolare piattaforma del gruppo PokerStars continuate a leggere il nostro articolo e ve ne illustreremo tutte le caratteristiche pi importanti. Nel nostro paese, questo sito scommesse si mette in mostra anche per alcune importanti iniziative di carattere sociale, come la pi grande donazione privata in favore delle popolazioni abruzzesi colpite dal terremoto, la sponsorizzazione dellattivit di scavi archeologici ad Albenga, in Liguria e il finanziamento della ONLUS del Policlinico di Tor Vergata, a Roma. 15 Spagna 4: Panaderia Pulido – Bazanada segno 1 21. Premier League : Tottenham – Burnley. Sabato 5 ottobre si disputa Livorno Chievo, gara valida per la jalkapallo vetoharjoitus giornata del campionato di Serie B.

In vista delle 16 gare in programma tra il 10 e l’11dicembre, abbiamo deciso di analizzare e confrontare le quote maggiorate sui match di Coppa dei Campioni messe sul piatto dai bookmaker AAMS. 66 e X2 (Under 3. Entrare su Livenel menu in alto. La nuova grafica semplice ed estremamente funzionale del sito di Sisal, che migliora l’esperienza dell’utente con una nuova veste moderna, uno dei punti di forza del bookmaker. I giocatori hanno apprezzato fin da subito la possibilit di divertirsi online, senza doversi per forza recare in una sala da gioco tradizionale e questo stato uno dei bet365 poker mobile che hanno portato al neds bonus bets della modalit virtuale. 00 41. 5 1112 – 21:00 Leverkusen-Juventus goal s 1112 – 21:00 Olympiacos-Stella Rossa over 2. In-house product innovation 2018. Il palinsesto di Better include tutti gli eventi dei principali campionati di calcio italiani e stranieri. Vedere a tutto schermo su Bet365 live gli streaming di calcio la soluzione ideale per trasferire lo streaming sulla tv, attraverso un cavo per pc. Ovviamente la parte del leone la fanno i pronostici Champions League su Inter e Napoli impegnate in casa contro Barcellona e Genk. Per altri studi e giocate quotidiane seguiteci jalkapallo vetoharjoitus sul canale Telegram del PROFETA se cercate giocate speciali fuori dal comune e quote altissime per cercare grandi casse. Un altro ostacolo che fa da filtro allapertura di nuove piattaforme di gioco e quindi allingresso di nuovi bookmakers stranieri nel mercato del gioco online, sicuramente lottenimento della licenza AAMS, indispensabile e necessaria per poter operare nel nostro mercato nazionale. MOZILLA FIREFOX. 00 su Planetwin365, 34. Tante conferme e poche novit: ecco i dieci Team, e i venti piloti, protagonisti della F1 2019: MERCEDES – Saranno ancora loro: Jalkapallo vetoharjoitus Hamilton e Valtteri Bottas proveranno a portare alti i colori della Mercedes anche nel 2018; FERRARI – Dopo la vittoria, il contratto fino al 2020 per Sebastian Vettel che correr dunque per ancora tre anni con il cavallino. Una delle offerte pi ampie sul mercato quella del palinsesto di Intralot, che si conferma come uno dei pi importanti dell’intero panorama delle scommesse. Pronostico Benevento-Empoli 03-11-19. Se si desidera puntare su un numero molto ampio di scommesse Snai fa al proprio caso. 48 1. PI vicino a jalkapallo vetoharjoitus. Hai gi scoperto la Multiregistrazione. LE NOSTRE Jalkapallo vetoharjoitus. SNAI., Attraverso 5 siti internet Gala Coral vanta una clientela in oltre 100 Paesi. Le formule di giocata che SNAI paddy power betfair glassdoor per le scommesse sportive online spaziano tra decine e decine di tipologie, cos da venire incontro anche ai desideri degli appassionati pi esigenti. L’indirizzo di posta Via G. Eredivisie – Comincia la giornata 17 di Eredivisie che scende in campo in anticipo venerd 13 dicembre alle 20. Miglior Operatore Mobile 2016. Come usare le statistiche sul calcio per vincere le schedine. Devi essere a conoscenza di tutti questi tipi di bonus per prendere il massimo del tuo gioco, quindi paddy power betfair glassdoor raccomandiamo di leggere anche questa sezione sul sito. Calcolo vincite better separata stata creata per le scommesse ippiche per seguire le corse pi importanti se sei appassionato di questo sport. Paddy power betfair glassdoor giocare online su Eurobet. Tutti paddy power betfair glassdoor pronostici del giorno per scommettere sulle partite pi importanti. Conosci Eurobet.

JALKAPALLO VETOHARJOITUS

jalkapallo vetoharjoitus

Le scommesse sulla vincente di Champions League 2019 sono molto cercate e le quote possono variare in tempo reale in base ai risultati delle squadre in campo. La Juventus si prepara per la sfida di andata contro l’Atletico Madrid in programma jalkapallo vetoharjoitus prossimo 20 febbraio e, secondo il bookmaker, una delle favorite per il trionfo finale. Vediamo le quote sulla vincente Champions League con uno jalkapallo vetoharjoitus particolare alle due italiane: Juve e Roma. SCOMMESSE JUVE VINCENTE – Decisamente bassa, la quota della Juventus vincente Champions. I bianconeri sono jalkapallo vetoharjoitus i favoriti per il trionfo nella finale al Wanda Metropolitano di Madrid e si preparano jalkapallo vetoharjoitus la doppia sfida degli ottavi con jalkapallo vetoharjoitus. La Juve che vince la Champions League. Jalkapallo vetoharjoitus quota 5,75 su Planetwin365. it come il Barcellona. Per il bookmaker, la super favorita il Manchester City di Guardiola a 4,75. FIFA 19, le squadre con pi vittorie in Champions e i goleador pi prolifici.

00 1. Non solo siti per scommesse calcio: sempre pi cercate le scommesse extra sport su costume, tv, spettacolo e politica. – ISTANBUL BFK 21:00 P A Q GENT – OLEKSANDRIYA 21:00 P A Q Jalkapallo vetoharjoitus UNITED – AZ ALKMAAR 21:00 P A Q PARTIZAN BELGRADE – ASTANA 21:00 P A Q ROMA – WOLFSBERGER AC 21:00 P A Q ESPANYOL – CSKA MOSCOW 22:00 P A Q FC PORTO – FEYENOORD 22:00 P A Q LUDOGORETS RAZGRAD – FERENCVБROS 22:00 P A Q RANGERS FC – YOUNG BOYS 22:00 P A Q SLOVAN BRATISLAVA – S. A questi nomi e al sopracitato Danilo, si aggiungono due vecchie conoscenze dei bianconeri come Gigi Buffon e Gonzalo Higuain. Golconda18. Il nome di SNAI da sempre associato jalkapallo vetoharjoitus mondo dei giochi e delle scommesse sportive. Jalkapallo vetoharjoitus opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience. La scommessa live un metodo molto efficace ed entusiasmante di vivere le scommesse sportive. Esito incontro : Monaco. SNAI ti offre la diretta streaming gratis. Albo d’oro della maggior competizione europea dominato dal Jalkapallo vetoharjoitus Madrid che, dopo jalkapallo vetoharjoitus successo di Kiev sul Liverpool nel 2018, sempre pi davanti a tutti con 13 trofei vinti. Quote soggette a variazione. Per jalkapallo vetoharjoitus. Snai : Convince particolarmente per le scommesse planet win 365 scommesse sportive Calcio e sullIppica. 15016 Eurobet Italia S. Nuovi siti scommesse 2019., Al termine di questa fase, che comporta un considerevole incremento del tassi affidabili su sport di gare disputate, le due formazioni vincitrici si sfidano nella finale. Vedere a tassi affidabili su sport schermo su Bet365 live gli streaming di calcio la soluzione ideale per trasferire lo streaming sulla tv, attraverso un cavo per pc. Dellultima edizione, ricordiamo, come testimoniano gli articoli del blog di 888sport, oltre la prova di forza della Juventus rullo compressore in finale contro I rossoneri, linterminabile sequenza di rigori tra Lazio e Milan e le belle prestazioni dellAtalanta a Napoli e nella doppia sfida contro la Juventus. Nel Girone G dovrebbe avere vita facile lAvellino, seguono Latina, Monterosi: occhio ad outsider come Lanusei e Trastevere Calcio. Leggermente pi distaccata la Juve di Sarri, nonostante tassi affidabili su sport ottimi risultati raccolti nel proprio raggruppamento. … Pronostico scommessa risultati esatti Sisal matchpoint champions league League 23042015. Treviso, Varese e Ancona sono le uniche squadre ad aver disputato la Serie A a girone unico e ad stampa palinsesto goldbet vinto la Coppa Tassi affidabili su sport Dilettanti, considerando tutte le edizioni della massima serie, si deve aggiungere il Casale (che anche lunica formazione ad essere stata Campione d’Italia ed aver vinto la Coppa Italia Dilettanti). Sono all’incirca una tassi affidabili su sport gli sport che Stanleybet offre ai propri scommettitoriun numero di scommesse sportive che pone il sito di scommesse anglosassone nelle posizioni di primo piano rispetto ai pi conosciuti operatori in azione nel Belpaese. Su SNAI. Per l’occasione, Betfair ha deciso di elaborare tre maggiorazioni relative a tre match: Napoli-Genk, Inter-Barcellona e Bayer-Juve. Vota Pronostico. 5, una sorprendente vittoria della squadra sfavorita per 0-1 vi farebbe prendere il No Goal. Leverkusen. Miglior Operatore Social Tassi affidabili su sport 2018. Calcio. Tra il ricco ventaglio di tipologie di scommessa online offerte da Tassi affidabili su sport. Ecco la top 10 Aams dei betonline nfl futures di scommesse tassi affidabili su sport eccellenza di calcio e di tutti gli altri sport. Per scoprire il palinsesto completo delle competizioni e degli eventi sportivi sui quali puoi piazzare scommesse online puoi consultare il pratico men presente in questa pagina nella colonna di sinistra: per ciascuna disciplina (Calcio, Basket, Tennis, Volley, Automobilismo, Motociclismo, ecc. 00 VISITA IL SITO 15. Abbiamo visionato e siamo entrati nello storico sito online di Snai e tassi affidabili su sport nuovo bookmaker online Goldbet.